Grundskole

Oplev krybdyrenes og paddernes verden med Terrariets skoletjeneste.

Terrariets tilbyder engageret undervisning i form af vores grundskoleforløb. Få en generel introduktion til krybdyr og oplev deres spændende og mangfoldige verden gennem vores fremvisning, hvor du komme helt tæt på 3 udvalgte dyr eller gennem vores rundvisning, hvor I kommer med formidleren hele Terrariets udstilling rundt. Vi tilbyder også mere specialiserede emneforløb med fokus på f.eks. camouflage, sanser, fysiologi eller fødenettet.

Ønsker man ikke at gøre brug af skoletjenestens undervisningstilbud gælder almindelige entrépriser.

FREMVISNING – INTRO TIL TERRARIETS DYR

Gennem levende, spændende og lærerig formidling bliver eleverne lukket ind i Terrariets verden gennem mødet med tre forskellige dyr.

Læs mere her

 Beskrivelse: Formidleren tager 3 dyr med, som eleverne får lov til at komme helt tæt på og røre, hvis de altså tør!!! Der vil blive snakket om krybdyrenes udvikling, deres adfærd, sanser og fysiologi. Tag f.eks. skildpaddens skjold – hvad er det lavet af og hvorfor er det så vigtigt? Hvorfor har øglen skæl og hvad bruger slangen sin tunge til? Sammen finder vi svarene på disse spørgsmål og mange flere. Fremvisningen er den perfekte løsning hvis der ønskes levende formidling kombineret med tid på egen hånd i Terrariets udstilling.

 • Eleverne får udfordret deres opfattelse af krybdyr og finder ud af at krybdyr hverken er onde, ulækre eller slimede, men derimod tilhører en forunderlig verden af forskellige farver, former og adfærd.
 • Eleverne lære hvad et krybdyr er, hvilke grupper deres findes og hvad nogle af deres fællestræk og forskelligheder er – både fysiologisk og adfærdsmæssigt.
 • De vil lære om specifikke arter, få et indblik i deres udvikling gennem tiden, samt høre fortællinger om de største, tungeste og giftigste.

 

Niveau: Grundskole 0-10 klasse. Tilpasses efter niveau.

Varighed: 45 minutter

Maks. deltagerantal: 25 personer

Pris: 350 kr + entré (40 kr. pr. person). Betaling for min. 10 personer ved entré.

Min. pris 750 kr. I tilfælde af at I er mere end 20 personer, anbefaler vi, at I tilkøber en ekstra formidler. Èn ekstra formidler koster 350 kr. Tillæg på 500 kr., hvis arrangementet er uden for normal åbningstid.

 

Inspiration til forberedelse eller videre læsning:

Fællesmål:

Natur/teknologi – Efter 2. klasse

Natur/teknologi – Efter 4. klasse

Natur/teknologi – Efter 6. klasse

Biologi – Efter 9. klasse

Rundvisning på Terrariet

Mød de giftigste, de farverigste og de hurtigste beboere på Terrariet, når I sammen med formidleren går rundt i hele udstillingen.

Læs mere her

 Beskrivelse: Sammen med Jeres formidler tager I på opdagelse i Terrariet. Se hvad der gemmer sig i regnskoven trækroner og i ørkenens varme sand. Kom med formidleren ind i giftlaboratoriet og mød de giftige slanger… hvis I altså tør? Mød slangernes giganter og øglernes konge komodovaranen. Under rundvisningen vil I opleve fodringer, samt komme helt tæt på og måske røre nogle udvalgte dyr i Terrariet. Rundvisningen vil være fyldt med gode historier og spændende information om alverdens krybdyr og padder.

 

 • Eleverne kommer med formidleren rundt i hele udstilling for at høre fortællinger om de mange fantastiske arter man finder inden for padder og krybdyr.
 • Eleverne får udfordret deres opfattelse af krybdyr og finder ud af at krybdyr hverken er onde, ulækre eller slimede, men derimod tilhører en forunderlig verden af forskellige farver, former og adfærd.
 • Eleverne lære hvad et krybdyr er, hvilke grupper deres findes og hvad nogle af deres fællestræk og forskelligheder er – både fysiologisk og adfærdsmæssigt. De vil lære om specifikke arter og få et indblik i deres udvikling gennem tiden.
 • Eleverne vil få en bred og generel introduktion til padder og krybdyr. De vil lære om deres forskellige fysiologiske træk, adfærd og tilpasninger til bedre at overleve.

 

Niveau: Grundskole 4.-10. klasse. Tilpasses efter niveau.
Varighed: 60-90 minutter
Deltagerantal: Maks. 20 pers.
Pris: 500 kr + entré (40 kr. pr. person). Betaling for min. 10 pers. ved entré. Min. pris 900 kr.
I tilfælde af at I er mere end 20 personer, anbefaler vi, at I tilkøber en ekstra formidler. Èn ekstra formidler koster 500 kr. 
Tillæg på 500 kr., hvis arrangementet ønskes uden for normal åbningstid.

Inspiration til forberedelse eller videre læsning:

Forskning i modgifte og medicin: https://terrariet.dk/anti-venom-venture/
Terrariets dyrehold: https://terrariet.dk/dyr/

Evolution

Hvordan har arter udviklet de utrolige egenskaber, som de har i dag.  Hør om evolutionens værktøjer på tur rundt i Terrariet.

Læs mere her

Beskrivelse: Tag med jeres formidler rundt i Terrariet og hør om evolution. Hvad er livets træ og hvorfor kan man argumentere for at en fugl også er et krybdyr? Hvordan har nogle slanger f.eks. udviklet gift, mens andre ikke har? Sammen snakker vi om evolutionens mange værktøjer med brug af konkrete eksempler fra dyr, som vi møder rundt i Terrariet. Lær hvad alle de svære ord betyder f.eks. mutation, genetisk drift og ikke mindst naturlig selektion.

 • Elever vil lærer om evolutionen og de værktøjer, som gør det muligt. Heriblandt naturlig selektion, mutationer, genetisk drift og migrationer.
 • Eleverne vil lære om livets træ med fokus på grupperne/grenene krybdyrs og padders oprindelse og slægtskab. Her vil der også kort blive snakket om konvergent evolution.
 • Eleverne stifter bekendskab med konkrete eksempler på evolutionære udviklinger, som f.eks. giftslangers gifte, skildpadders skjolde og gekkoers fødder.
 • Eleverne får udfordret deres opfattelse af krybdyr og finder ud af at krybdyr hverken er onde, ulækre eller slimede, men derimod tilhører en forunderlig verden af forskellige farver, former og adfærd.
 • Eleverne lære hvad et krybdyr er, hvilke grupper deres findes og hvad nogle af deres fællestræk og forskelligheder er – både fysiologisk og adfærdsmæssigt. De vil lære om specifikke arter og få et indblik i deres udvikling gennem tiden.

 

Niveau:grundskole 8-10 klasse. Tilpasses efter niveau.

Varighed: 60-90 minutter

Deltagerantal: Maks. 20 pers.

Pris: 500 kr + entré (40 kr. pr. person). Betaling for min. 10 pers. ved entré.

Min. pris 900 kr. I tilfælde af at I er mere end 20 personer, anbefaler vi, at I tilkøber en ekstra formidler. Èn ekstra formidler koster 500 kr.

Tillæg på 500 kr., hvis arrangementet er uden for normal åbningstid.

 

Inspiration til forberedelse eller videre læsning:

Hvorfor er nogle dyr giftige: https://videnskab.dk/naturvidenskab/hvorfor-er-nogle-dyr-giftige

Fællesmål:

Natur/teknik – Efter 6. klasse

Biologi – Efter 9. klasse

Slangedissektion

Obs. Det er midlertidig ikke muligt at booke en slangedissektion.

 

 

Læs mere her

Beskrivelse:  Lær om slangers kropsopbygning og find ud af om den er bygget af de samme byggesten som os. Sammen med jeres formidler vil I dissekere slanger og finde ud af svaret. Find alle de vigtige organer og se hvordan et slangeskelet er bygget op. Hør formidleren fortælle om de forskelle og ligheder, der er mellem flere typer af slanger, mellem forskellige slags krybdyr, samt de fysiologiske forskelle som findes mellem os og krybdyr generelt. Det bliver vildt og blodigt.

 • Eleverne vil få skubbet deres grænser ved dissekering af en slange i små hold på maks. 6 personer, hvor de selv får lov til at gå på opdagelse i slangens indre opbygning.
 • Eleverne vil lære om slangens yder opbygning og indre opbygning. Vi vil se nærmere på de indre organer, hvor de sidder i slangen og deres funktion.
 • Eleverne vil lære om krybdyrs fysiologi med et konkret eksempel i slangen. Her vil de både lære om de forskelle og ligheder som findes inden for forskellige familier af slanger, samt de forskelle og ligheder der findes inden for forskellige ordner af krybdyr.
 • Eleverne vil stifte bekendtskab med fysiologiske forskelle og ligheder mellem krybdyr og mennesker.

 

Niveau: Grundskole 4.-10. klasse. Forløbet tilpasses efter elevernes klassetrin.          

Varighed: 60 – 90 minutter          

Maks. antal deltagere: 20 personer          

Pris:  800 kr. + entré (40 kr. pr. person). Betaling for entré for min. 10 personer.

Min. pris 1500 kr. I tilfælde af at I er mere end 20 personer tilkøbes en ekstra formidler. Èn ekstra formidler koster 800 kr.

Tillæg på 500 kr., hvis arrangement skal foregå uden for normal åbningstid

OBS: Vi afliver ikke slanger alene for at de skal dissekeres. De aflives humant og det er ofte sidste udvej efter alle andre muligheder er blevet undersøgt. Slangerne som bruges i dette undervisningstilbud vil derfor være dyr, som er aflivet fordi de fejlede noget, var i overskud eller var ulovlige slanger fra privathold. Har vi ikke flere slanger på frost, bliver I enten tilbudt et alternativt dissektionsdyr eller I bliver skrevet op til fremtidige muligheder.

Inspiration til videre læsning:

Slangens anatomi

Fællesmål:

Selvvalgt emne

Selvvalgt emne tilrettelagt efter jeres tema

Læs mere her

Beskrivelse: I det selvvalgte emne tilrettelægger vi i samarbejde med læreren tema og aktiviteter for besøget i Terrariet. Der er næsten uendelige muligheder for kombinationer og det er jeres ønsker, der er i centrum. Terrariets skoletjeneste er i hvert fald klar til at gøre formidlingen og undervisningen i jeres emne til en god og lærerig oplevelse. Eksempler på tidligere besøg med selvvalgte emner er bl.a. biodiversitet, naturskole, zoo-etik, bæredygtighed, krybdyrs fysiologi og bionik.

Niveau: Forløbet tilpasses efter niveau         

Kontakt os for yderligere information

Giv os et kald på tlf. 64471850 eller skriv en mail til event@terrariet.dk