Grundskole

Oplev krybdyrenes og paddernes verden med Terrariets skoletjeneste.

Terrariets tilbyder engageret undervisning i form af vores grundskoleforløb. Få en generel introduktion til krybdyr og oplev deres spændende og mangfoldige verden gennem vores fremvisning, hvor du komme helt tæt på 3 udvalgte dyr eller gennem vores rundvisning, hvor I kommer med formidleren hele Terrariets udstilling rundt. Vi tilbyder også mere specialiserede emneforløb med fokus på f.eks. camouflage, sanser, fysiologi eller fødenettet.

Ønsker man ikke at gøre brug af skoletjenestens undervisningstilbud gælder almindelige entrépriser.

Fremvisning – en introduktion til krybdyr

Gennem levende, spændende og lærerig formidling bliver eleverne lukket ind i krybdyrenes eller paddernes fascinerende verden..

Beskrivelse: Formidleren tager 3 dyr med, som eleverne får lov til at komme helt tæt på og røre, hvis de altså tør!!! Der vil blive snakket om krybdyrenes udvikling, deres adfærd, sanser og fysiologi. Tag f.eks. skildpaddens skjold – hvad er det lavet af og hvorfor er det så vigtigt? Hvorfor har øglen skæl og hvad bruger slangen sin tunge til? Sammen finder vi svarene på disse spørgsmål og mange flere. Fremvisningen er den perfekte løsning hvis der ønskes levende formidling kombineret med tid på egen hånd i Terrariets udstilling.

Læs mere her

 

 • Eleverne får udfordret deres opfattelse af krybdyr og finder ud af at krybdyr hverken er onde, ulækre eller slimede, men derimod tilhører en forunderlig verden af forskellige farver, former og adfærd.
 • Eleverne lære hvad et krybdyr er, hvilke grupper deres findes og hvad nogle af deres fællestræk og forskelligheder er – både fysiologisk og adfærdsmæssigt.
 • De vil lære om specifikke arter, få et indblik i deres udvikling gennem tiden, samt høre fortællinger om de største, tungeste og giftigste.

 

Niveau: Grundskole 0-10 klasse. Tilpasses efter niveau.

Varighed: 45 minutter

Maks. deltagerantal: 25 personer

Pris: 350 kr + entré (30 kr. pr. person). Betaling for min. 10 personer ved entré.

Min. pris 650 kr. I tilfælde af at I er mere end 20 personer, anbefaler vi, at I tilkøber en ekstra formidler. Èn ekstra formidler koster 350 kr. Tillæg på 500 kr., hvis arrangementet er uden for normal åbningstid.

 

Inspiration til forberedelse eller videre læsning:

Fællesmål:

Natur/teknologi – Efter 2. klasse

Natur/teknologi – Efter 4. klasse

Natur/teknologi – Efter 6. klasse

Biologi – Efter 9. klasse

Rundvisning på Terrariet

Mød de giftigste, de farverigste og de hurtigste beboere på Terrariet, når I sammen med formidleren går rundt i hele udstillingen…

Beskrivelse: Sammen med Jeres formidler tager I på opdagelse i Terrariet. Se hvad der gemmer sig i regnskoven trækroner og i ørkenens varme sand. Kom med formidleren ind i giftlaboratoriet og mød de giftige slanger… hvis I altså tør? Mød slangernes giganter og øglernes konge komodovaranen. Under rundvisningen vil I opleve fodringer, samt komme helt tæt på og måske røre nogle udvalgte dyr i Terrariet. Rundvisningen vil være fyldt med gode historier og spændende information om alverdens krybdyr og padder.

Læs mere her

 

 • Eleverne kommer med formidleren rundt i hele udstilling for at høre fortællinger om de mange fantastiske arter man finder inden for padder og krybdyr.
 • Eleverne får udfordret deres opfattelse af krybdyr og finder ud af at krybdyr hverken er onde, ulækre eller slimede, men derimod tilhører en forunderlig verden af forskellige farver, former og adfærd.
 • Eleverne lære hvad et krybdyr er, hvilke grupper deres findes og hvad nogle af deres fællestræk og forskelligheder er – både fysiologisk og adfærdsmæssigt. De vil lære om specifikke arter og få et indblik i deres udvikling gennem tiden.
 • Eleverne vil få en bred og generel introduktion til padder og krybdyr. De vil lære om deres forskellige fysiologiske træk, adfærd og tilpasninger til bedre at overleve.
Niveau: Grundskole 0-10 klasse. Tilpasses efter niveau.
Varighed: 90 minutter
Deltagerantal: Maks. 20 pers.
Pris: 500 kr + entré (30 kr. pr. person). Betaling for min. 10 pers. ved entré.
Min. pris 800 kr. I tilfælde af at I er mere end 20 personer, anbefaler vi, at I tilkøber en ekstra formidler. Èn ekstra formidler koster 500 kr. Tillæg på 500 kr., hvis arrangementet er uden for normal åbningstid.

Inspiration til forberedelse eller videre læsning:

Forskning i modgifte og medicin: https://terrariet.dk/anti-venom-venture/
Terrariets dyrehold: https://terrariet.dk/dyr/

Teknologi fra naturen

Hør om hvordan naturen gennem tiden har givet inspiration til et utal af teknologiske opfindelser. 

Beskrivelse:  Lær om bionik – en kombination af biologi og teknologi, hvor naturen har givet os mennesker ideen til forskellig teknologi. Kom med formidleren rundt i udstillingen og mød de fantastiske bevægelsesformer, som giver inspiration til nutidens robotteknologi. Hør hvordan vi forsker i slangegift for at udvikle ny og forbedret medicin. Mød gekkoen med dens seje tæer og fugleedderkoppen med den ultrastærke spind, mens formidleren fortæller om nogle af de opfindelser og ideer, som verdens natur har givet inspiration til.

Læs mere her
 • Eleverne vil lære om bionik dvs. naturens mange tilpasninger og udviklinger, som har givet inspiration til menneskelig teknologi. Her bruges konkrete eksempler som inspiration, men elevernes egen viden og egne ideer til bionik kommer også i spild.
 • Eleverne vil stifte bekendtskab med flere forskellige overlevelsesstrategier der ses alle steder i dyreriget udfra eksempler med dyr fundet i Terrariet.
 • Eleverne vil blive udfordret på deres opfattelse af krybdyr og padder. De vil se at den gruppe af dyre ikke nødvendigvis er ondsindet, slimede eller ulækre, men derimod også har en plads i naturen, hvor de udfolder sig med en masse fantastiske egenskaber, som vi mennesker kan drage inspiration fra.

 

Niveau: Grundskole 4.-10. klasse. Forløbet tilpasses efter niveau.

Varighed: 90 minutter

Maks. Antal deltagere: 20 personer

Pris: 500 kr. + entré (30 kr. pr. person). Betaling for min. 10 personer ved entré.

Min. pris 800 kr. I tilfælde af at I er mere end 20 personer, anbefaler vi, at I tilkøber en ekstra formidler. Èn ekstra formidler koster 500 kr.

Tillæg på 500 kr., hvis arrangement skal foregå uden for normal åbningstid.

Inspiration til videre læsning:

Gekkoens klatreevne: https://terrariet.dk/naturens-nanoteknologi/

Anti venom venture: https://terrariet.dk/anti-venom-venture/

Bionik filmserie: http://alphafilm.dk/produktion/bionik/

Fællesmål:

Natur/teknik – Efter 4. klasse

Natur/teknik – Efter 6. klasse

Biologi – Efter 9. klasse

FNs verdensmål – Livet på land

Lær om bevaring, beskyttelse og genopretning af Livet på Land – ét af FNs 17 verdensmål

Beskrivelse:  FNs 15. verdensmål søger at bevare livet på land ved at beskytte og genoprette terrestriske naturområder, såsom skove, vådområder, tørre områder og bjerge. Verdens natur er under hårdt pres fra menneskeskabte påvirkning, hvor op mod 60 % af verdens dyreliv er forsvundet siden 1970’erne og vild natur i dag kun udgør 23% af jordens overflade.  Kom med formidleren rundt i udstillingen og mød nogle af de fantastiske skabninger, som vi alle kæmper for at bevare for eftertiden.

Læs mere her

Mød dyrene i regnskoven og hør om de udfordringer de står overfor fra skovrydning og krybskytteri. Tag med videre ind i ørkenen og hør om ørkendannelse og de katastrofale følgere det har for det lokale dyre- og planteliv. Rundt i hele Terrariet vil I møde fortællinger om de udfordringer, som verdens biodiversitet står overfor i dag, samt hvilke projekter og tiltag som afhjælper problemerne.

 • Eleverne vil lære om FNs 15. verdensmål Livet på Land.
 • Eleverne vil lære om forskellige lokale og globale naturområder med eksempler på de arter, som hører hjemme der.
 • Eleverne vil stifte bekendtskab med begreber såsom skovrydning, ørkendannelse, krybskytteri, ulovlig handel af truede dyr og introduktion af invasive arter.
 • Eleverne vil høre om lokale og globale projekter og tiltag, som afhjælper biodiversitetskrisen.
 • Eleverne vil blive udfordret på deres opfattelse af krybdyr og padder. De vil se at den gruppe af dyr ikke nødvendigvis er ondsindet, slimede eller ulækre, men derimod også har en plads i naturen.

Niveau: Grundskole 6.-10. klasse. Forløbet tilpasses efter niveau.

Varighed: 60-90 minutter

Maks. Antal deltagere: 20 personer

Pris: 500 kr + entré (30 kr. pr. person). Betaling for min. 10 personer ved entré.

Min. pris 800 kr. I tilfælde af at I er mere end 20 personer, anbefaler vi, at I tilkøber en ekstra formidler. Èn ekstra formidler koster 400 kr.

Tillæg på 500 kr., hvis arrangementet er uden for normal åbningstid.

Inspiration til videre læsning:

https://www.verdensmaalene.dk/maal/15

https://www.verdensmaal.org/15-livet-pa-land

Slangedissektion

Kom og vær med til slangedissektion! Har en slange lunger og hjerte?Hvad gør egentlig en slange til en slange – både udvendigt, men også indvendigt. Det bliver vildt og blodigt.

Beskrivelse:  Lær om slangers kropsopbygning og find ud af om den er bygget af de samme byggesten som os. Sammen med jeres formidler vil I dissekere slanger og finde ud af svaret. Find alle de vigtige organer og se hvordan et slangeskelet er bygget op. Hør formidleren fortælle om de forskelle og ligheder, der er mellem flere typer af slanger, mellem forskellige slags krybdyr, samt de fysiologiske forskelle som findes mellem os og krybdyr generelt. Det bliver vildt og blodigt.

Læs mere her
 • Eleverne vil få skubbet deres grænser ved dissekering af en slange i små hold på maks. 6 personer, hvor de selv får lov til at gå på opdagelse i slangens indre opbygning.
 • Eleverne vil lære om slangens yder opbygning og indre opbygning. Vi vil se nærmere på de indre organer, hvor de sidder i slangen og deres funktion.
 • Eleverne vil lære om krybdyrs fysiologi med et konkret eksempel i slangen. Her vil de både lære om de forskelle og ligheder som findes inden for forskellige familier af slanger, samt de forskelle og ligheder der findes inden for forskellige ordner af krybdyr.
 • Eleverne vil stifte bekendtskab med fysiologiske forskelle og ligheder mellem krybdyr og mennesker.

 

Niveau: Grundskole 4.-10. klasse. Forløbet tilpasses efter elevernes klassetrin.          

Varighed: 60 – 90 minutter          

Maks. antal deltagere: 20 personer          

Pris:  800 kr. + entré (30 kr. pr. person). Betaling for entré for min. 10 personer.

Min. pris 1100 kr. I tilfælde af at I er mere end 20 personer tilkøbes en ekstra formidler. Èn ekstra formidler koster 800 kr.

Tillæg på 500 kr., hvis arrangement skal foregå uden for normal åbningstid

OBS: Vi afliver ikke slanger alene for at de skal dissekeres. De aflives humant og det er ofte sidste udvej efter alle andre muligheder er blevet undersøgt. Slangerne som bruges i dette undervisningstilbud vil derfor være dyr, som er aflivet fordi de fejlede noget, var i overskud eller var ulovlige slanger fra privathold. Har vi ikke flere slanger på frost, bliver I enten tilbudt et alternativt dissektionsdyr eller I bliver skrevet op til fremtidige muligheder.

Inspiration til videre læsning:

Slangens anatomi

Fællesmål:

Evolution

Hvordan har dyrene udviklede de fantastiske egenskaber, udseender og træk, som de har i dag. Kom med rundt i Terrariet og hør om evolutionens mange værktøjer…

Beskrivelse: Tag med jeres formidler rundt i Terrariet og hør om evolution. Hvad er livets træ og hvorfor kan man argumentere for at en fugl også er et krybdyr? Hvordan har nogle slanger f.eks. udviklet gift, mens andre ikke har? Sammen snakker vi om evolutionens mange værktøjer med brug af konkrete eksempler fra dyr, som vi møder rundt i Terrariet. Lær hvad alle de svære ord betyder f.eks. mutation, genetisk drift og ikke mindst naturlig selektion.

Læs mere her
 • Elever vil lærer om evolutionen og de værktøjer, som gør det muligt. Heriblandt naturlig selektion, mutationer, genetisk drift og migrationer.
 • Eleverne vil lære om livets træ med fokus på grupperne/grenene krybdyrs og padders oprindelse og slægtskab. Her vil der også kort blive snakket om konvergent evolution.
 • Eleverne stifter bekendskab med konkrete eksempler på evolutionære udviklinger, som f.eks. giftslangers gifte, skildpadders skjolde og gekkoers fødder.
 • Eleverne får udfordret deres opfattelse af krybdyr og finder ud af at krybdyr hverken er onde, ulækre eller slimede, men derimod tilhører en forunderlig verden af forskellige farver, former og adfærd.
 • Eleverne lære hvad et krybdyr er, hvilke grupper deres findes og hvad nogle af deres fællestræk og forskelligheder er – både fysiologisk og adfærdsmæssigt. De vil lære om specifikke arter og få et indblik i deres udvikling gennem tiden.

 

Niveau:grundskole 8-10 klasse. Tilpasses efter niveau.

Varighed: 60-90 minutter

Deltagerantal: Maks. 20 pers.

Pris: 500 kr + entré (30 kr. pr. person). Betaling for min. 10 pers. ved entré.

Min. pris 800 kr. I tilfælde af at I er mere end 20 personer, anbefaler vi, at I tilkøber en ekstra formidler. Èn ekstra formidler koster 500 kr.

Tillæg på 500 kr., hvis arrangementet er uden for normal åbningstid.

 

Inspiration til forberedelse eller videre læsning:

Hvorfor er nogle dyr giftige: https://videnskab.dk/naturvidenskab/hvorfor-er-nogle-dyr-giftige

Fællesmål:

Natur/teknik – Efter 6. klasse

Biologi – Efter 9. klasse

Jagt, flugt og forsvar

Mød Terrariets top-rovdyr i form af anakondaen, den sorte mamba og ikke mindst komodovaranen. 

Beskrivelse:  Alle dyr indgår de i én stor global sammenhæng i form af fødekæderne – selv os mennesker. Dyr tilpasser sig efter både hvad de jager og hvem der jager dem. I vil møde både dyr i toppen og bunden af fødekæde. Hvordan forsvarer skildpadden sig mod rovdyr eller hvordan fanger anakondaen bedst sin mad. I vil høre om de mange forskellige strategier, hvormed dyr har tilpasset sig deres rolle i for eksempel toppen, bunden eller midten af fødekæden. I vil komme helt tæt på udvalgte dyr, som alle har deres egne overlevelsesstrategier.

Læs mere her
 • Eleverne vil lære hvordan dyr fra forskellige niveauer i fødekæden interagerer med hinanden og hvordan disse interaktioner har formet deres egenskaber og udseende.
 • Her vil de stifte bekendskab med fordele og ulemper ved at brug af forskellige modeller for afbildning af disse sammenhænge og interaktioner. De vil se på hvordan fødekæder er mere overskuelige, men mindre nøjagtige end fødenet.
 • Eleverne vil stifte bekendtskab med flere forskellige overlevelsesstrategier der ses alle steder i dyreriget, men med konkrete eksempler med dyr fundet i Terrariet.

 

Niveau: grundskole 4.-10. klasse. Forløbet tilpasses efter elevernes klassetrin.

Varighed: 90 minutter

Maks. Antal deltagere: 20 personer

Pris: 500 kr. + entré (30 kr. pr. person). Betaling for min. 10 pers. ved entré.

Min. pris 800 kr. I tilfælde af at I er mere end 20 personer, anbefaler vi, at I tilkøber en ekstra formidler. Èn ekstra formidler koster 500 kr. Tillæg på 500 kr., hvis arrangementet skal holdes uden for normal åbningstid.

 

Inspiration til videre læsning: Hvorfor er nogle slanger giftige: https://videnskab.dk/naturvidenskab/hvorfor-er-nogle-dyr-giftige Terrariets dyrehold: www.terrariet.dk/dyr

Fællesmål:

Dyrenes sanser

Træd ind i verden af indtryk og oplev nogle af dyrenes fantastiske sanser i Terrariets helt specielle atmosfære.

Beskrivelse: Sammen med jeres formidler vil I i rundt i udstillingen få testet og brugt alle jeres sanser! Kan I høre fuglen i trætoppen, finde den flotte kamæleon eller føle skildpaddens hårde skjold. Vi tager på opdagelse i vores egne sanser, men ikke mindst i dyreverdens helt utroligt specielle sanser. Hvordan finder frøer og tudser f.eks. frem til deres ynglevandhul eller hvad bruger næsehornsleguanen sit tredje øje til? Til sidst skal vi møde en slange helt tæt på. Hør om alle slangens fantastiske sanser og hvordan de ligner eller adskiller sig fra menneskers.

Læs mere her
 • Elever vil lærer om menneskes sanser – både de traditionelle 5, samt andre egenskaber som man argumentere for også kan betegnes som sanser.
 • Eleverne vil lære forskelle og ligheder mellem menneskes sanser og udvalgte dyrs sanser i forhold til hvilket miljø/habitat man befinder sig i.
 • Eleverne stifter bekendtskab med konkrete eksempler for sanser udover menneskers inden for dyreverden. heriblandt padders magnetiske sans, leguaners sans for uv-belysning, samt slangens specielle sanser (termiske syn, lugtesans og høresans).
 • Eleverne får udfordret deres opfattelse af krybdyr og finder ud af at krybdyr hverken er onde, ulækre eller slimede, men derimod tilhører en forunderlig verden af forskellige farver, former og adfærd.
 • Eleverne lære hvad et krybdyr er, hvilke grupper deres findes og hvad nogle af deres fællestræk og forskelligheder er – både fysiologisk og adfærdsmæssigt. De vil lære om specifikke arter og få et indblik i deres udvikling gennem tiden.

 

Niveau:grundskole 4-10 klasse. Tilpasses efter niveau.

Varighed: 45 minutter

Deltagerantal: Maks. 20 pers.

Pris: 350 kr. + entré (30 kr. pr. person).

Min. pris er 650 kr. Er I mere end 20 personer, anbefaler vi, at I tilkøber en ekstra formidler. En Ekstra formidler koster 350 kr.

Tillæg på 500 kr., hvis arrangementet er uden for normal åbningstid.

 

Inspiration til forberedelse eller videre læsning:

Fællesmål:

Natur/teknik – Efter 2. klasse

Natur/teknik – Efter 4. klasse

Natur/teknik – Efter 6. klasse

Vandretur

Kom med Terrariets formidler på en vandretur rundt i Vissenbjergs flotte natur. 

Beskrivelse:  Tag med jeres guide på opdagelse i den danske natur ved istidslandskabet ved Vissenbjerg. Turen starter påTerrariet P-plads, hvorefter vi bevæger os op gennem Vissenbjergs skovbeklædte bakker. Oplev skovens liv og flotte udsigter. Herefter forsættes ned til de lysåbne arealer, hvor eng og søer danner et smukt mosaiklandskab. Måske møder vi en snog eller et lille skovfirben i krattet. Turen forsætter op igennem Afgrunden og videre til Møllesøen, hvor vi med net og spand kan slutte af med at gå på opdagelse ved bredden. Turen giver en bred introduktion til alt fra skov, eng, sø og krat.

Læs mere her
 • Eleverne vil opleve den vilde danske natur og lære om spændende dyre- og planteliv, som vi finder på vejen.
 • Her vil eleverne stifte bekendskab med forskellige naturtyper, såsom skov, afgræssede enge, krat, vandhuller og søer.
 • Eleverne vil kort høre om lokal landskabshistorie om bl.a. landskabets dannelse i istiden og Vissenbjergs berygtede røvere fra middelalderen.

 

Turen kan bookes fra 15/4-15/9 med forbehold for vejrlige udfordringer

Niveau: grundskole 4.-10. klasse. Forløbet tilpasses efter elevernes klassetrin.

Varighed: ca. 2 timer (Kan udvides eller forkortes med medfølgende prisændring). Turen er ca. 3, 5 km. lang. Vi holder gode pauser og der kan nemt indarbejdes en frokostpause nede ved søen til sidst, hvor vi opsummerer turen og kigger på dagens fangst.

Maks. Antal deltagere: 25 personer

Pris: 1.000 kr. (ønskes besøg i Terrariets udstilling før eller efterfølgende kan man ved køb af dette arrangement med fordel købe entré til skoletjenestepriser (30 kr. pr. person).

I tilfælde af at I er mere end 20 personer, anbefaler vi, at I tilkøber en ekstra formidler. Èn ekstra formidler koster 1000 kr. Tillæg på 500 kr., hvis arrangementet skal holdes uden for normal åbningstid (efter kl. 16).

Kystsafari

Tag med Terrariet på Kystsafari

Beskrivelse: Tag på tur til en lokal strand efter eget valg med en formidler fra Terrariet. Sammen med jeres guide vil I undersøge livet på stranden og under overfladen. Terrariet medbringer waders i flere størrelser, net, bestemmelsesduge mm. Eleverne får en opgave i form af en bingoplade med ikoner af dyr og tang med på jagten, når de skal finde alt mellem himmel og hav under udflugten. Efterfølgende med madpakken i skødet bliver eleverne aktivt inddraget i formidlingen om de indfangne dyr, tang, samt bevarelsen af dem, hvorefter de til sidst er med til at sætte dyrene fri igen.

Læs mere her
 • Eleverne vil lære om livet i havet og vil lære at genkende de mange af de dyr og alger, man ofte finder på stranden.
 • Eleverne stifter bekendtskab med waders og rejestrygernet, samt bestemmelsesduge.
 • Eleverne får udfordret deres opfattelse af dyr ved stranden og finder ud af at dyrene under overfladen tilhører en forunderlig verden af forskellige farver, former og adfærd, som fortjener vores respekt og beskyttelse.
 • Eleverne lære om havdyrene forskellige grupper og hvad nogle af deres fællestræk og forskelligheder er – både fysiologisk og adfærdsmæssigt. De vil lære om specifikke arter og de kendetegn, som bestemmer dem.
 • Eleverne vil høre om bevarelse af livet i havet, hvilke trusler, det står over for, såsom plastik, forurening og overfiskning.

 

Turen kan bookes fra 15/5-1/9 med forbehold for vejrlige udfordringer

Niveau:grundskole 4-10 klasse. Tilpasses efter niveau.

Varighed: 2-2,5 time

Deltagerantal: Maks. 15 (vi har indtilvidere ikke udstyr til flere)

Pris: 2.000 + kørsel

Tillæg på 1000 kr., hvis arrangementet er uden for normal åbningstid (efter kl. 16)

Note: Det er muligvis ikke alle elever, som kan gå i vandet med waders samtidig, da de vi har et begrænset antal i forskellige størrelser. Eleverne kan skiftes mellem at gå i vandet og bestemme dyr, hvis der ikke er waders nok til alle på en gang.

LIVEundervisning – biologi

Mød Terrariets skoletjeneste LIVE online i jeres klasselokale sammen med spændende dyr og masser af gode fortællinger.

Beskrivelse:  Invitér os indenfor på jeres skærm i klasselokalet eller i jeres gruppechat. Vi fortæller om krybdyr og padder i selskab af Terrariets formidlingsdyr såsom skildpadden, slangen, øglen og fugleedderkoppen. Mød en fascinerende gruppe af dyr og hør om deres adfærd, sanser og udseende! Hvad er et krybdyr? Hvordan har skildpadden fået sit skjold? Hvorfor har slangen mistet benene?  Få svar på masser af spørgsmål i en sjov og lærerig time, hvor biologien er i fokus.

Læs mere her
 • Eleverne får udfordret deres opfattelse af krybdyr og finder ud af at krybdyr hverken er onde, ulækre eller slimede, men derimod tilhører en forunderlig verden af forskellige farver, former og adfærd.
 • Eleverne lære hvad et krybdyr er, hvilke grupper deres findes og hvad nogle af deres fællestræk og forskelligheder er – både fysiologisk og adfærdsmæssigt.
 • De vil lære om specifikke arter, få et indblik i deres udvikling gennem tiden, samt høre fortællinger om de største, tungeste og giftigste.

 

Niveau: Grundskole 0-10 klasse. Tilpasses efter niveau.

Varighed: 45 minutter

Pris: 500 kr

 

Inspiration til forberedelse eller videre læsning:

Fællesmål:

Natur/teknologi – Efter 2. klasse

Natur/teknologi – Efter 4. klasse

Natur/teknologi – Efter 6. klasse

Biologi – Efter 9. klasse

De skjulte dyr i Terrariet

Mød de bedst skjulte dyr på Terrariet og oplev en verden af camouflage, bagholdsangreb og vilde farver..

Beskrivelse: I går sammen med formidleren rundt i udstillingen i søgen efter dyr, som er lidt bedre skjulte end de fleste. Formidleren vil fremhæve udvalgte dyr, hvoraf man kan få lov at røre ved nogle af dem, hvis I altså tør. Hvordan gemmer den grønne træpyton sig og hvorfor har frynseskildpadden frynser? Hvorfor skifter kamæleonen farve? Det er ikke alle dyr som er lige godt kamuflerede – faktisk findes der dyr med de flotteste pangfarver, som stadig ikke bliver spist af rovdyr. Få svar på alle disse spørgsmål og mange flere sammen med jeres formidler.

Læs mere her
 • Eleverne lære om camouflage og den evige kamp mellem rovdyr og byttedyr. Hvordan kan camouflage hjælpe et dyr med at beskytte sig eller med at jage?
 • Fokus på dyr som camouflerer sig og dyr som absolut ikke gør. Eleverne lære hvad fordele og ulemper er med camouflage vs. pangfarver.
 • Forståelse for hvad krybdyr er – deres fællestræk og enormt mange forskelligheder. Eleverne lærer om krybdyrs udvikling gennem tiden med fokus på camouflage.
 • Eleverne bliver udfordret i deres opfattelse af krybdyr. De lærer at de ikke er ondskabsfulde, slimede eller modbydelig dyr, som skal slås ihjel, når man møde dem i naturen, men at de tvært i mod er en del af jordens biodiversitet og dermed har en vigtig rolle at spille i deres habitater og økosystemer.

 

Niveau: 1.- 6. klasse. Tilpasses efter niveau.

Varighed: 45 minutter

Maks. deltagerantal: 20 personer

Pris: 350 kr. + entré (30 kr. pr. pers.). Betaling for min. 10 pers. ved entré.

Min. pris 650 kr. I tilfælde af at I er mere end 20 personer, anbefaler vi, at I tilkøber en ekstra formidler. Èn ekstra formidler koster 350 kr. OBS. Tillæg på 500 kr., hvis fremvisningen skal foregå uden for normal åbningstid.

Inspiration til forberedelse og videre læsning:

Kamæleoner bliver grønne af raseri: https://videnskab.dk/miljo-naturvidenskab/kamaeleoner-bliver-gronne-af-raseri

Farver (farver i dyreverden): http://denstoredanske.dk/It,_teknik_og_naturvidenskab/Fysik/Svingninger_i_faste_stoffer,_væsker_mv./farve/farve_(Farver_i_dyreverdenen)

Fællesmål:

Natur/teknologi – Efter 2. klasse

Natur/teknologi – Efter 4. klasse

Natur/teknologi – Efter 6. klasse

Selvvalgt emne

Selvvalgt emne tilrettelagt jeres tema

Beskrivelse: I det selvvalgte emne tilrettelægger vi i samarbejde med læreren tema og aktiviteter for besøget i Terrariet. Der er næsten uendelige muligheder for kombinationer og det er Jeres ønsker, der er i centrum. Terrariets skoletjeneste er i hvert fald klar til at gøre formidlingen og undervisningen i Jeres emne til en god og lærerig oplevelse. Eksempler på tidligere besøg med selvvalgte emner.

Læs mere her

Niveau: Forløbet tilpasses efter niveau         

Kontakt os for yderligere information

Giv os et kald på tlf. 64471850 eller skriv en mail til event@terrariet.dk

 

Kryb og kravl

Det kribler og krabler på Terrariet. Tør I at komme på besøg?

Beskrivelse: Sammen med jeres formidler vil I hilse på nogle af Terrariets insekter og andre hvirvelløse dyr. Mød de vrikkende melorme, de nuttede fårekyllinger og de hoppende græshopper. I får lov at holde og røre alle insekterne, hvis I altså tør! Efter vi har hilst på insekterne tager videre til spindlerne og bløddyrene. Hør om fugledderkoppen og prøv at holde en kæmpesnegl.

Læs mere her
 • Børnene vil lære om insekter og spindlere. De får lov at røre melorme, græshopper og fårekyllinger. Derudover får de fortællinger om spindlerne fugleedderkoppen og skorpionen.
 • Børnene stifter bekendtskab med konkrete eksempler for sanser udover menneskers inden for dyreverden. Heriblandt padders magnetiske sans,  samt slangens specielle sanser (termiske syn, lugtesans og høresans).
 • Børnene får udfordret deres opfattelse af insekter og finder ud af at de hverken er onde, ulækre eller slimede, men derimod tilhører en forunderlig verden af forskellige farver, former og adfærd.
 • Børnene får viden om hvad et insekter og spindlere er, hvilke grupper deres findes og hvad nogle af deres fællestræk og forskelligheder er.

Niveau: Tilpasses efter niveau.

Varighed: 45 minutter

Deltagerantal: Maks. 25 pers.

Pris:  350 kr. + entré (30 kr. pr. person). Betaling for entré for min. 10 personer.

Min. pris 650 kr. I tilfælde af at I er mere end 20 personer, anbefaler vi, at I tilkøber en ekstra formidler. Èn ekstra formidler koster 350 kr.

Tillæg på 500 kr., hvis arrangement skal foregå uden for normal åbningstid