Foto: Silas Orbe

Ofte stillede spørgsmål

Spørgsmål og svar

Åbningstider

Langt de fleste dage har vi åben fra 10-16.

I sommerferien udvider vi med en time og har derfor åben fra 10-17

Der er specielle åbningstiderhenover juleferien

SPECIELLE ÅBNINGSTIDER

Juleaftens dag: 10.00 – 12.00
Juledag: 10.00 – 12.00
2. Juledag: 10.00 – 12.00
Nytårsaftens dag : 10.00 – 12.00
Nytårsdag: Lukket

Museet Koelbjergmanden & Istiden

Indgang til museet Koelbjergmanden & Istiden er inkluderet i en billet til Terrariet.

Ønsker man kun at besøge museet koster en billet 20 kr. for en voksen og 10 kr. for et barn.

Billetter kan købes på Mobilepay eller i Terrariets Billetsalg.

Langt de fleste dage har museet Koelbjergmanden & istiden åben fra 10-16.

I sommerferien udvider vi med en time og museet har derfor åben fra 10-17

OBS. Billetsalget til museet for nye gæster lukker 45 min.

Der er specielle åbningstiderhenover juleferien

SPECIELLE ÅBNINGSTIDER

Juleaftens dag: 10.00 – 12.00
Juledag: 10.00 – 12.00
2. Juledag: 10.00 – 12.00
Nytårsaftens dag : 10.00 – 12.00
Nytårsdag: Lukket

Koelbjergmanden er opført af Vissenbjergs Lokalråd. Herefter har Terrariet overtaget driften.

Mad og Drikke
Medbragt mad og drikke kan nydes på terrassen ved billetsalget eller i vores madpakkerum i haven. Vi gør opmærksom på at rummet ikke er opvarmet i vinterhalvåret grundet dyr i dvale.

I Terrariets butik kan der købes vand, sodavand, øl, chips, nødder, kaffe, te, varm kakao og is.

Spisesteder og indkøb i Vissenbjerg

Handicap
Det er muligt at komme rundt med kørestol i hele Terrariets udstilling. Der er dog enkelte kroge ved f.eks. edderkoppegangen og komodoerne, som godt kan udfordre. Vi har et handicaptoilet, som man frit kan benytte også uden køb af entrébillet.

Gæster med ledsagere og kørestolsbrugere kan gratis tage en ledsager med i Terrariet. Vis ledsagerkortet i Terrariets billetsalg.

På parkeringspladsen finder du 2 afmærkede handicappladser.

Puslerum, barnevogne og klapvogne
Vi har puslebord på handicaptoilettet, som frit kan benyttes også uden entrébillet.

Det er muligt at tage en barnevogn med rundt i udstillingen. Der kan dog forekomme snævre hjørner specielt på dage med mange gæster. Vi har dog set, at det er lykkedes at tage en 2-sædet barnevogn med rundt.

 

Glemte sager
Vi opbevarer glemte sager i billetsalget eller på kontoret i mindst et par måneder. Har du glemt noget, er du altid velkommen til at ringe på tlf. 64471850 eller skrive en mail på info@terrariet.dk.
Hund
Hunde er ikke tilladt i Terrariet.

Der er dog gode muligheder for gåture i lokalområdet specielt ved Afgrunden og Udsigten bag Terrariet.

Er vejret ikke til, at hunden kan sidde i bilen i længere tid, og har I ikke andre muligheder, så er I velkommen til at kontakte kontoret på tlf. 64471850 eller mail. info@terrariet.dk for at høre, om de har tid til at tage sig af hunden kortvarigt under besøget. Dette kan dog ikke garanteres.

Parkering
I tilknytning til Terrariet er der flere adskilte offentlige parkeringspladser med gratis parkering . Vi har yderelige 2 handicappladser tæt ved indgangen.  Er der ikke plads på p-pladserne tæt ved Terrariet, kan man med fordel parkere ved Vissenbjergs Idræts- og Kulturcenter på Idrætsvej 3 ca. 2-3 minutters gang fra Terrariets hovedindgang.

Der er som noget nyt mulighed for at oplade din el-bil. Ladestationen findes på parkeringspladsen på venstre side for indgangen til Terrariet.

Grill
Det er ikke tilladt at medbringe egen grill og grille medbragt mad i haven. Terrariets grill er udelukkende tiltænkt arrangementer.
Online billetter
Køber du en online billet hos os på www.billet.terrariet.dk kan den benyttes i billetsalget. OBS. du modtagere ikke en egentlig billet på mail, men derimod en sms med en QR-kode, som fint vil blive accepteret i bytte for entré i billetsalget på Terrariet.
Årskort
Vil du gerne købe et årskort kan det gøres her på siden www.billet.terrariet.dk eller i billetsalget på Terrariet.

Køber du et årskort på siden, vil du modtage en sms med dit nye årskort, som forbinder til en QR-kode. Herefter kan du vise QR-koden eller oplyse dit telefonnummer i billetsalget ved dit næste besøg. Du kan altid hente dit årskort igen ved at indtaste dit telefonnummer på www.billet.terrariet.dk

Husk viser du dit årskort til Terrariet i en anden DAZA zoo, får du 15% rabat på indgangen.

Du kan også købe årskortet, som en gave til en du holder af. Det kan gøres ved at sætte et kryds i den tilsvarende boks, når du køber kortet online. Så vil der ikke blive sendt en sms til det nummer, du oplyser. Herefter kan du selv lave et flot gavekort, hvor det står at de kan hente deres årskort med deres telefonnummer på siden www.billet.terrariet.dk. Ønsker du et fysisk gavekort, kan du også købe gavekortet i Terrariets butik.

Din oplysninger forsvinder automatisk fra Terrariets server 6 måneder efter, at årskortet udløber medmindre du fornyer det

Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte os på tlf. 64471850 eller på mail info@terrariet.dk

Familieårskort gælder for husstanden. Det er også muligt at købe bedsteforældrekort, som gælder for bedsteforældrene og alle børnebørnene.

Husk årskortholdere får 10% rabat på alt køb i Terrariets billetsalg.

Studerende
Er du studerende får du 10% rabat på entrébilletter, hvis du viser et gyldigt studiekort i billetsalget.

Er du biologistuderende kommer du gratis ind ved fremvisning af dokumentation på din valgte uddannelse.

Rabatter
Grupperabat på 10% ved grupper på 15 personer eller flere ved køb af entré.

Studerende, veteraner og pensionister får 10% i rabat ved køb af entrébillet.

Har du årskort hos os får du ydereligere 10% rabat på alt i butikken, samt entrébilletter til gæster.

Har du årskort fra en anden DAZA Zoo får du 15% rabat på indgangen. Fremviser du dit årskort til Terrariet i en anden DAZA Zoo får du tilsvarende 15% rabat på deres indgang.

Jeg ønsker at give mit dyr til Terrariet
Som hovederegel tager vi ikke i mod dyr fra privathold, da det tager plads, som vi ofte ikke har. Du er dog velkommen til at kontakte chefdyrepasser Jonas på jonas@terrariet.dk for at høre om mulighederne. Husk at vedhæfte billeder af dyret i mailen.

Indleverer du et dyr til os  er det vigtigt at vide, at der ikke gælder en fortrydelsesret. Det skyldes at Terrariet er en karantænezone, hvilket indebærer, at dyr ikke må fjernes fra Terrariet igen uden tilladelse fra fødevarestyrelsen. Det er op til os hvad der sker med dyret efter indleveringen. Indleverede dyr fra privathold vil der typisk ske følgende med: Gå backstage og indgå i formidling, blive brugt til foder til andre dyr, blive brugt til dissektion i skoletjenesten eller i sjældne tilfælde indgå i udstillingen.

Finder man et krybdyr, man ikke lige kan genkende fra den danske natur  bedes man venligst ringe til politiet før os. Det skyldes at dyret kunne være savnet, hvilket essentielt gør dyret til hittegods, hvis politiet ikke har fået besked om fundet. Oprettes der en sag, bliver vi efterfølgende kaldt ud til at håndtere situationen, hvis der skulle være brug for det.

 

Vejledning om privat hold af dyr
Terrariet rådgiver ikke om privat hold af dyr, men vi kan anbefale følgende kontakter.

Vores tilsynsførende dyrlæge Beth Fledelius. Kan kontaktes på mail: bethfledelius@gmail.com eller tlf: 45930730, hvis du har brug for hjælp/har spørgsmål i forbindelse med sygdomsforløb hos dit dyr med forbehold for de priser og vilkår, hun har i forbindelse med klinikken.

NHF –  Nordisk Herpetologisk Forening: Har man generelle spørgsmål til pasning og pleje i private hold af dyr, kan vi anbefale medlemskab hos NHF (Nordisk Herpetologisk Forening). De hjælper gerne med råd og vejledning til både krybdyr, padder, insekter og spindlere mm.

Kæledyrs- og hobbydyrsakademiet: kan kontaktes gennem deres facebookside. De afholder indimellem kurser om hold af eksotiske dyr i privaten.