Levendefødende

Skovfirben

Mister halen som forsvar

Skovfirbenet er det landlevende krybdyr, som lever længst mod nord. Det kræver en del tilpasninger, når man ligesom andre krybdyr er vekselvarm. Derfor går skovfirbenet i hi hver vinter i september eller oktober. Derudover føder de nordlige populationer levende unger, hvilket er en fordel, da æg ville kræve stabil varme over en længere periode, hvilket det danske forår jo ikke ligefrem er kendt for. De populationer, som findes længere sydpå lægger modsat æg, da vejret dernede generelt er varmere.

Dyrets sponsor

Se video om dyret