SKOLETJENESTE

Jagt, flugt og forsvar

Mød Terrariets top-rovdyr i form af anakondaen, den sorte mamba og ikke mindst komodovaranen. 

Beskrivelse:  Alle dyr indgår de i én stor global sammenhæng i form af fødekæderne – selv os mennesker. Dyr tilpasser sig efter både hvad de jager og hvem der jager dem. I vil møde både dyr i toppen og bunden af fødekæde. Hvordan forsvarer skildpadden sig mod rovdyr eller hvordan fanger anakondaen bedst sin mad. I vil høre om de mange forskellige strategier, hvormed dyr har tilpasset sig deres rolle i for eksempel toppen, bunden eller midten af fødekæden. I vil komme helt tæt på udvalgte dyr, som alle har deres egne overlevelsesstrategier.

  • Eleverne vil lære hvordan dyr fra forskellige niveauer i fødekæden interagerer med hinanden og hvordan disse interaktioner har formet deres egenskaber og udseende.
  • Her vil de stifte bekendskab med fordele og ulemper ved at brug af forskellige modeller for afbildning af disse sammenhænge og interaktioner. De vil se på hvordan fødekæder er mere overskuelige, men mindre nøjagtige end fødenet.
  • Eleverne vil stifte bekendtskab med flere forskellige overlevelsesstrategier der ses alle steder i dyreriget, men med konkrete eksempler med dyr fundet i Terrariet.

Niveau: grundskole 4.-10. klasse. Forløbet tilpasses efter elevernes klassetrin. Varighed: 90 minutter Maks. Antal deltagere: 25 personer

Pris: 500 kr + entré (30 kr. pr. person). Betaling for min. 10 personer ved entré.

Min. pris 800 kr. I tilfælde af at I er mere end 20 personer, anbefaler vi, at I tilkøber en ekstra formidler. Èn ekstra formidler koster 400 kr. Tillæg på 500 kr., hvis arrangementet er uden for normal åbningstid.

Inspiration til videre læsning:

Hvorfor er nogle slanger giftige: https://videnskab.dk/naturvidenskab/hvorfor-er-nogle-dyr-giftige

Terrariets dyrehold: www.terrariet.dk/dyr

Fællesmål: