SKOLETJENESTE

Evolution

Hvordan har dyrene udviklede de fantastiske egenskaber, udseender og træk, som de har i dag. Kom med rundt i Terrariet og hør om evolutionens mange værktøjer…

Beskrivelse: Tag med jeres formidler rundt i Terrariet og hør om evolution. Hvad er livets træ og hvorfor kan man argumentere for at en fugl også er et krybdyr? Hvordan har nogle slanger f.eks. udviklet gift, mens andre ikke har? Sammen snakker vi om evolutionens mange værktøjer med brug af konkrete eksempler fra dyr, som vi møder rundt i Terrariet. Lær hvad alle de svære ord betyder f.eks. mutation, genetisk drift og ikke mindst naturlig selektion.

  • Elever vil lærer om evolutionen og de værktøjer, som gør det muligt. Heriblandt naturlig selektion, mutationer, genetisk drift og migrationer.
  • Eleverne vil lære om livets træ med fokus på grupperne/grenene krybdyrs og padders oprindelse og slægtskab. Her vil der også kort blive snakket om konvergent evolution.
  • Eleverne stifter bekendskab med konkrete eksempler på evolutionære udviklinger, som f.eks. giftslangers gifte, skildpadders skjolde og gekkoers fødder.
  • Eleverne får udfordret deres opfattelse af krybdyr og finder ud af at krybdyr hverken er onde, ulækre eller slimede, men derimod tilhører en forunderlig verden af forskellige farver, former og adfærd.
  • Eleverne lære hvad et krybdyr er, hvilke grupper deres findes og hvad nogle af deres fællestræk og forskelligheder er – både fysiologisk og adfærdsmæssigt. De vil lære om specifikke arter og få et indblik i deres udvikling gennem tiden.

  Niveau:grundskole 8-10 klasse. Tilpasses efter niveau.

  Varighed: 60-90 minutter

  Deltagerantal: Maks. 25 pers.

  Pris:  500 kr. + entré (30 kr. pr. person). Betaling for entré for min. 10 personer.

  Min. pris 800 kr. I tilfælde af at I er mere end 20 personer, anbefaler vi, at I tilkøber en ekstra formidler. Èn ekstra formidler koster 400 kr.

  Tillæg på 500 kr., hvis arrangement skal foregå uden for normal åbningstid

  Inspiration til forberedelse eller videre læsning:

  Hvorfor er nogle dyr giftige: https://videnskab.dk/naturvidenskab/hvorfor-er-nogle-dyr-giftige

  Fællesmål:

  Natur/teknik – Efter 6. klasse

  Biologi – Efter 9. klasse