SKOLETJENESTE

Bionik

Hør om hvordan naturen gennem tiden har givet inspiration til et utal af teknologiske opfindelser. 

Beskrivelse:  Lær om bionik – en kombination af biologi og teknologi, hvor naturen har givet os mennesker ideen til forskellig teknologi. Kom med formidleren rundt i udstillingen og mød de fantastiske bevægelsesformer, som giver inspiration til nutidens robotteknologi. Hør hvordan vi forsker i slangegift for at udvikle ny og forbedret medicin. Mød gekkoen med dens seje tæer og fugleedderkoppen med den ultrastærke spind, mens formidleren fortæller om nogle af de opfindelser og ideer, som verdens natur har givet inspiration til.

  • Eleverne vil lære om bionik dvs. naturens mange tilpasninger og udviklinger, som har givet inspiration til menneskelig teknologi. Her bruges konkrete eksempler som inspiration, men elevernes egen viden og egne ideer til bionik kommer også i spild.
  • Eleverne vil stifte bekendtskab med flere forskellige overlevelsesstrategier der ses alle steder i dyreriget udfra eksempler med dyr fundet i Terrariet.
  • Eleverne vil blive udfordret på deres opfattelse af krybdyr og padder. De vil se at den gruppe af dyre ikke nødvendigvis er ondsindet, slimede eller ulækre, men derimod også har en plads i naturen, hvor de udfolder sig med en masse fantastiske egenskaber, som vi mennesker kan drage inspiration fra.

Niveau: Grundskole 4.-10. klasse. Forløbet tilpasses efter niveau.

Varighed: 90 minutter

Maks. Antal deltagere: 25 personer

Pris: 500 kr + entré (30 kr. pr. person). Betaling for min. 10 personer ved entré.  

Min. pris 800 kr. I tilfælde af at I er mere end 20 personer, anbefaler vi, at I tilkøber en ekstra formidler. Èn ekstra formidler koster 400 kr. 

Tillæg på 500 kr., hvis arrangementet er uden for normal åbningstid.

Inspiration til videre læsning:

Gekkoens klatreevne: https://terrariet.dk/naturens-nanoteknologi/

Anti venom venture: https://terrariet.dk/anti-venom-venture/

Bionik filmserie: http://alphafilm.dk/produktion/bionik/

Fællesmål:

Natur/teknik – Efter 4. klasse

Natur/teknik – Efter 6. klasse

Biologi – Efter 9. klasse