NYT FORMIDLINGSCENTRUM PÅ TERRARIET

I 2019 har Terrariet fået støtte til et nyt projekt gennem LAG-MANK. Projektet er et kombinationsprojekt, der både skal tiltrække flere gæster til Terrariet og andre attraktioner i områder, samt tiltrække flere turister til at nyde og opleve mangfoldigheden i den nærliggende natur. Det vil også åbne for muligheden for salg af andre ydelser og aktiviteter til andre segmenter. Aktiviteterne har samtidig en formidlende og bevarende rolle for de danske krybdyr og padder, der er gået voldsomt tilbage i løbet af de sidste 5-6 årtier samt generel naturbevarelse. Det etablerede formidlingscentrum vil fungere som en glimrende base for naturturister og for skoletjenesten. Centrummet er bellingende på kanten af et stort naturområde og her vil nyoprettede ”ud-i-naturen” tilbud vil være attraktive for mange forskellige kundesegmenter. Formidlingscenteret vil fungere som et multihus, som vil egne sig til at blive lejet ud i perioder, hvor det ikke er optaget af andre aktiviteter. I lokalet er der plads til 30 personer og kan derfor benyttes til f.eks. børnefødselsdage eller arrangementer for firmaer eller familier hvor ”ud-i-naturen” oplevelser bliver en del af tilbuddene. Terrariet samarbejder allerede med flere lokale butikker og restauratører om levering af forplejning til arrangementer og det samarbejde vil stige. Formidlingen i både de almindelige tilbud, til arrangementer og i skoletjenesten fokuserer på de krybdyr og paddearter der findes i området og i Danmark. Mange andre naturemner vil også blive berørt. Når projektet er operationelt, vil det skabe en meromsætning for Terrariet og til dels også for nærliggende attraktioner og butikker. Det er Terrariets forventning, at de nye tiltag vil skabe øgede aktiviteter så timebaserede formidlere kan ansættes. Ansættelserne vil være biologistuderende. Det vil give de studerende meget erfaring allerede inden de har afsluttet deres eksamen. Det vil styrke, det gode bånd mellem Syddansk Universitet og Terrariet som har produceret mange gode og brugbare forskningsresultater. Det nye multihus vil åbne nye muligheder for forskningsprojekter omkring de danske arter, hvor resultaterne også er med til at bevare dyrene.

Læs mere om hvordan projektet bl.a. finansieret af LAG-midler på dette link: https://ec.europa.eu/info/food-farming-fisheries/key-policies/common-agricultural-policy/rural-development

Naturskønne oplevelser

Der findes flere fantastiske vandreruter i det bakkede landskab der omgiver Terrariet. Det blev skabt af den seneste istid for over 10.000 år siden. Ved Terrariet findes en formidlingsstation med masser af informationer omkring områdets vandreruter, der er toiletter, en vandpost, en lille café m.m. Go’ tur!

Lej en cykel – eller ta’ din egen med 

På Terrariet findes der en BIKE ISLAND station. Her kan du pumpe cykeldækket eller fylde vanddunken. Brug stativet og redskaberne til at fikse cyklen. I Terrariets butik kan du få en gratis lap. Er der mange huller i slangen, kan du også købe en ny. Kom også ind og få gode forslag til ruter m.m.

Brug for overnatning?

Et par stenkast fra Terrariet ligger Vissenbjerg Storkro. Her kan du altid få et godt tilbud på overnatning. Hotellet har også store selskabslokaler, der kan huse din firmafest eller familie sammenkomst i forbindelse med et besøg på Terrariet. Vissenbjerg Storkro ligger centralt placeret i forhold til mange fynske attraktioner.

Besøg endnu en unik zoo 

10-15 minutters kørsel fra Terrariet ligger Danmarks Fuglezoo. På rundturen i den 6 ha. naturskønne park møder I over 800 fugle godt indpasset mellem flotte træer, buske og blomster. Se også udstillingen med gamle landbrugsmaskiner. Medbring madpakken, grill på et af grillstederne eller lad Papegøjecaféen lave lækkert mad til jer.

Europas største bisonfarm

Ditlevsdal Bison Farm er Europas største bisonfarm med ca. 400 bisonokser. Kom og få en skøn oplevelse og ægte præriestemning blandt de store dyr. Der findes en restaurant, hvor du kan smage bisonkød tilberedt på alverdens måder. Bisonfarmen arrangerer også adskillige firmaarrangementer samt små og store private fester.