SKOLETJENESTE

Slangedissektion

Kom og vær med til slangedissektion! Har en slange lunger og hjerte?Hvad gør egentlig en slange til en slange – både udvendigt, men også indvendigt. Det bliver vildt og blodigt.

Beskrivelse:  Lær om slangers kropsopbygning og find ud af om den er bygget af de samme byggesten som os. Sammen med jeres formidler vil I dissekere slanger og finde ud af svaret. Find alle de vigtige organer og se hvordan et slangeskelet er bygget op. Hør formidleren fortælle om de forskelle og ligheder, der er mellem flere typer af slanger, mellem forskellige slags krybdyr, samt de fysiologiske forskelle som findes mellem os og krybdyr generelt. Det bliver vildt og blodigt.

  • Eleverne vil få skubbet deres grænser ved dissekering af en slange i små hold på maks. 6 personer, hvor de selv får lov til at gå på opdagelse i slangens indre opbygning.
  • Eleverne vil lære om slangens yder opbygning og indre opbygning. Vi vil se nærmere på de indre organer, hvor de sidder i slangen og deres funktion.
  • Eleverne vil lære om krybdyrs fysiologi med et konkret eksempel i slangen. Her vil de både lære om de forskelle og ligheder som findes inden for forskellige familier af slanger, samt de forskelle og ligheder der findes inden for forskellige ordner af krybdyr.
  • Eleverne vil stifte bekendtskab med fysiologiske forskelle og ligheder mellem krybdyr og mennesker.

Niveau: Forløbet tilpasses efter elevernes klassetrin.          

Varighed: 60 – 90 minutter          

Maks. antal deltagere: 25 personer          

Pris:  800 kr. + entré (30 kr. pr. person). Betaling for entré for min. 10 personer.  

Min. pris er 1100 kr. Er I mere end 20 personer anbefales det, at I tilkøber en ekstra formidler, som vil dissekere endnu en slange. Èn ekstra formidler koster 700 kr. 

Tillæg på 500 kr., hvis arrangement skal foregå uden for normal åbningstid.