Flere oplevelser

Naturturismeprojektet er støttet af LAG-MANK

I 2018 etableres og åbnes et nyt naturturismeprojekt støttet af LAG-MANK (www.lag-mank.dk). Formålet er, at etablere faciliteter der tiltrækker mange nye turister til at bruge Vissenbjergbakkerne på en aktiv måde. Vissenbjergbakkerne blev skabt i den seneste istid og byder på flere forskellige naturtyper og gode rekreative muligheder. Der er muligheder for vandreture, cykling, fiskeri osv. Faciliteterne indeholder formidlingstavler om områdets muligheder, en cykelstation hvor cyklen kan få ny luft eller repareres, en vandpost, en parkeringsplads og terrasse med handicapvenlige forhold. UPDATE: Åbningen af faciliteterne fandt sted i juni måned og siden har der været meget mere aktivitet i området og faciliteterne er blevet brugt flittigt. Læs mere om hvordan projektet bl.a. finansieret af LAG-midler på dette link: https://ec.europa.eu/agriculture/rural-development-2014-2020_da

 

 

Naturskønne oplevelser

Der findes flere fantastiske vandreruter i det bakkede landskab der omgiver Terrariet. Det blev skabt af den seneste istid for over 10.000 år siden. Ved Terrariet findes en formidlingsstation med masser af informationer omkring områdets vandreruter, der er toiletter, en vandpost, en lille café m.m. Go’ tur!

Lej en cykel – eller ta’ din egen med 

På Terrariet findes der en BIKE ISLAND station. Her kan du pumpe cykeldækket eller fylde vanddunken. Brug stativet og redskaberne til at fikse cyklen. I Terrariets butik kan du få en gratis lap. Er der mange huller i slangen, kan du også købe en ny. Kom også ind og få gode forslag til ruter m.m.

Brug for overnatning?

Et par stenkast fra Terrariet ligger Vissenbjerg Storkro. Her kan du altid få et godt tilbud på overnatning. Hotellet har også store selskabslokaler, der kan huse din firmafest eller familie sammenkomst i forbindelse med et besøg på Terrariet. Vissenbjerg Storkro ligger centralt placeret i forhold til mange fynske attraktioner.

Besøg endnu en unik zoo 

10-15 minutters kørsel fra Terrariet ligger Danmarks Fuglezoo. På rundturen i den 6 ha. naturskønne park møder I over 800 fugle godt indpasset mellem flotte træer, buske og blomster. Se også udstillingen med gamle landbrugsmaskiner. Medbring madpakken, grill på et af grillstederne eller lad Papegøjecaféen lave lækkert mad til jer.

Europas største bisonfarm

Ditlevsdal Bison Farm er Europas største bisonfarm med ca. 400 bisonokser. Kom og få en skøn oplevelse og ægte præriestemning blandt de store dyr. Der findes en restaurant, hvor du kan smage bisonkød tilberedt på alverdens måder. Bisonfarmen arrangerer også adskillige firmaarrangementer samt små og store private fester.